LÅT BARNEN KOMMA TILL MIG

Aug 21st, 2008 | By | Category: 2008-4, Recension

Omslag till Låt barnen komma till mig

Av Mikael Bergstrand
Forum 2008

Malmöiten Mikael Bergstrand har arbetat på Sydsvenska Dagbladet som journalist, korrespondent och krönikör, och arbetar nu från New Delhi i Indien. Hans första roman på bokförlaget Forum är en relationshistoria med kriminella och möjligen politiska inslag.

Huvudperson är den karriärhungriga journalisten Leyla Abdallah med rötter i Irak som i Skåne börjar undersöka ett nytt politiskt parti – på sitt sätt ett enfrågeparti – lett av en känd pensionerad skådespelerska. Partiets främsta ambition tycks vara att gömma flyktingar och det blir naturligtvis stora problem när fadern i en av de gömda flyktingfamiljerna hittas mördad och svensk polis blir inblandad.

Leyla engagerar sig, kanske alltför mycket, samtidigt som hon irriterar sig både på sig själv och på pojkvännen Tom som hon hållit hemlig för sin egen familj.

Mikael Bergstrand

Bergstrand är i stilen en udda fågel i den svenska kriminalholken. Han skriver så långt från Camilla Läckberg man kan komma (även om han inte är främmande för konflikter av olika slag) och kommer kanske därför att få svårt att nå hennes upplagesiffror.

LENA JEPPSSON

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22