LÅNG HISTORIA

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Olle Thörnvall
Ellerströms originalpocket 2005

Jo, titeln är alldeles sann. Det är en lång, lite snårig och vindlande historia om rockgruppen Trettioåriga kriget. Författaren skrev låtar åt dem på den tid det begav sig och nu har han skrivit biografin om gruppen och om sig själv.

Tyvärr är Thörnvall så självcentrerad och så inriktad på den musik som spelades att man nästan får för sig att de verkade i ett vacuum. Trenioåriga kriget föddes i slutet av popens stora 60-tal (i Saltsjöbaden) men man får inte veta mycket om hur de uppfattade den tiden. I övrigt recenserar Thörnvall gruppens framträdanden (för det mesta gör de tydligen ett bra jobb och tillfredsställer sin publik) och berättar om låtarna han och de övriga tillverkat. När det blir dags för orkestern att göra skivor och längre turnéer redogörs återigen för dessa titlar och dess utförande i olika sammanhang.

Det som kunnat bli en intressant bok om en epok har i stället blivit en, visserligen välskriven, historia men berättelsen tycks enbart vända sig till den närmaste vänkretsen.

KJELL E. GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22