KVINNAN HAN ÄLSKADE

Jul 21st, 2012 | By | Category: 2012-07 juli, Recension

Omslag till Kvinnan han älskadeAv Dorothy Koomson
The woman he loved before 2011
Översättning Jessica Hallén
Norstedts 2012
ISBN 978-91-1-303896-4, inb, 454 sid

Jag måste erkänna min okunskap: jag har helt missat Dorothy Koomsons existens. På svenska finns tre tidigare böcker och på engelska finns ytterligare tre. Uppenbarligen säljer hon bra (översatt till 24 språk).

Detta är ingen deckare men väl en spänningsroman. Inte så mycket action, mer av psykologi.

Handlingen: Libby råkar ut för en bilolycka tillsammans med sin man och skadas svårt. Det svåraste är dock att hon upplever att maken mer tänker på sin första fru, som dog under misstänka omständigheter. Polisen (den osympatiskaste polis på många år i deckare) tror att maken har mördat första frun och nu försökt ta livet av sin andra.

Libby ger mer eller mindre upp konkurrensen med första hustrun, men kan inte göra så mycket under konvalescensen än att försöka ta reda på mer om henne. Så hittar hon hennes dagbok, läser, och ett fruktansvärt levnadsöde kommer fram. Vi får som läsare också läsa dagboken. Och eftersom detta är en spänningsroman ska inte avslöjas vad det handlar om.

Alltså inte en deckare, men porträtt av två unga kvinnor och lite av maken.

Så helt övertygad om trovärdigheten i det som rullas upp är jag väl inte, men god underhållning med stegrad spänning mot slutet är det.

LEIF-RUNE STRANDELL

Dorothy Koomson

Dorothy Koomson. Foto Niall McDiarmi

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22