KRETSEN

Aug 4th, 2009 | By | Category: 2009-3, Recension

Omslag till Kretsen

Av Veronica von Schenck
Ordfront 2009

Jag har visserligen läst pykologi och nosat på kriminologi på universitet men jag kan inge bedöma hur verklighetstroget Veronica von Schenks profilerare jobbar. Men det är inte det väsentliga i berättelsen.

Detta är andra  boken om Althea Molin, och den har en klurigare berättelse och mer personfärg än debuten. Språket flyter och bortsett från en del funderingar som huvudpersonen har om sig själv, och som egentligen inte tillför så mycket, rullar historien på bra.

Veronica von Schenk

Huvudpersonen är profilerare, utbildad i USA men nu åter boende i Stockholm, och försöker försörja sig som frilansare, med det problemet att det ju bara är polisen som är en bra arbetsgivare. Fast denna gång är det hennes bästa väninna som behöver lite hjälp efter att en bankanställd it-kille hittats mördad och många mi,joner försvunnit från banken, som naturligtvis inte vill att detta ska komma ut.

Men mord är svåra att un danhålla polisen, och när ytterligare mord inträffar måste man beerägtta allt mer för polisen, som också vill ha Altheas hjälp.

Och här kommer min allvarligaste invändning: det är synd att boken heter som den heter, det hotar att avslöja alltför mycket. Något i stil med Tarotmördaren hade varit bättre (och kanske mer lockande?).

LEIF-RUNE STRANDELL

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22