KORSBEFRUKTNING

Sep 16th, 2009 | By | Category: 1998-1, Recension

Av Bertil Falk
MB Förlag 1997

Författarens namnlöse hjälte/privatdeckare ramlar in i tre till synes vitt skilda fall. En försvunnen 78-varvare i Indien, en läcka på finansdepartementet i Stockholm samt ett mordhot mot en reklambyrådirektris i Malmö. Givetvis löser vår deckare alla tre fallen med bravur och inte nog med det. De tre fallen visar sig ha gemensamma beröringspunkter och bidrar var och en på sitt sätt till de andras lösning. Finurligt!

Bertil Falk växer som författare med varje ny bok. Han bygger trovärdiga intriger, dialogerna löper lättsamt. Läsaren överraskas allt som oftast av oväntade händelser. Skildringarna från Indien tyder på att författaren är väl hemmastadd i miljön, vilket ytterligare bidrar till att göra boken läsvärd.

Falks svenska grammatik är inte alltid korrekt, men det råder ingen tvekan om att språket är Falks eget. Och det må vara en god berättare förunnat.

Den enda negativa som kan sägas, måste riktas mot förlaget. Valet av bestruket papper till inlagan gör boken svårläst, framför allt i sängen, då man hela tiden måste ändra läsvinkel för att undvika blänk i papperet. Jag beklagar den som läser boken på tåget en solig sommardag.

HELMUTH GLÖCK  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22