KOM SKA VI TYCKA OM VARANDRA

Dec 27th, 2012 | By | Category: 2012-12 dec, Recension

Omslag till Kom ska vi...Av Hans Koppel
Telegram Bokförlag 2012
ISBN 9789174230550, inb, 298 sidor

Författaren Petter Lidbeck kallar sig för Hans Koppel när han skriver thrillers. Hans debut i genren Kommer aldrig mer igen blev nominerad till Bästa Svenska Kriminalroman 2011. Det kunde kanske denna också ha blivit, men konkurrensen var knivskarp i år. Koppel skriver högdramatiska psykologiska relationsthrillers. Som läsare får man aldrig vila. Drivet att se vad som döljer sig runt nästa hörn är alltid stort.

Boken handlar om Anna, en ganska präktig kvinna i ett stadigt äktenskap med ett barn. Allt är verkligen frid och fröjd. När hon åker på konferens med sina arbetskamrater hamnar hon i säng med en betydligt yngre man, helt oväntat även för henne själv. Det skulle hon aldrig ha gjort. Där börjar hennes helvete,  stalking är bara förnamnet. Hon blir terroriserad till den yttersta gränsen.

Författaren uppvisar ett stort förstående för det mänskliga beteendet, för tillkortakommanden, prestigebundenhet och inte minst för könsbundna normer och regler. Han skriver lätt och flytande men lyckas ändå skapa en nerv och en puls som stegrar spänningen allteftersom.

Boken är tänkt att ingå i en trilogi och jag kommer självklart att kasta mig över del tre i serien. Hans Koppel har skaffat sig en egen liten nisch bland svenska kriminalförfattare och det är extra trevligt att konstatera när så många följer mittfåran av ren bekvämlighet.

NISSE SCHERMAN

Hans Koppel

Hans Koppel/Petter Lidbeck. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22