KOLJA PÅ DJUPT VATTEN

Feb 9th, 2013 | By | Category: 2013-02 feb, Recension

Omslag till Kolja på djupt vattenAv Åke Sandahl
Idus Förlag 2012
ISBN 9789187001321, inb, 173 sidor

Boken klassificeras på omslaget som en kriminalkomedi. Och jovisst, intrigen är fyndig och rolig även om jag hade önskat mig lite större humoristiska utsvävningar. Det finns utrymme för det med det upplägg som författaren har.

Fredrik Kolja Larsson är en lodis som livnär sig på att samla pantflaskor. Han slinker in på en folkhögskola och tas av misstag för den nye vikarierande rektorn. Kolja håller god min och skapar en strategi för att kunna klara av jobbet. Han träffar en vacker rysk fiollärare som tyvärr blir mördad. Tillvaron blir svårare. Kolja känner sig jagad och riskerar att bli avslöjad. Han tar hjälp av sina uteliggarkompisar för att fånga mördaren.

Storyn håller inte riktigt ihop och det känns lite splittrat. Att boken är så kort tar bort möjligheten till djupare person- och miljöbeskrivningar. Bokens styrka är ändå det goda humöret och den rätt fyndiga historien. Men det är upplagt för ännu mer slapstickhumor som jag tyvärr saknar. Trots det får gärna Kolja dyka upp igen och lösa fler brott på sitt alldeles speciella vis.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22