KILLED AT THE WHIM OF A HAT

Jan 15th, 2012 | By | Category: 2012-01 jan, Recension

Omslag till Killed at the whim of a hatAv Colin Cotterill
Quercus 2011
ISBN 9780857381514

En  konstig titel, tycker du? Den får sin förklaring: Varje kapitel  inleds med ett citat av George W. Bush. Han blev ju känd som upphov till många felsägningar. ”He can’t open his mouth without putting his foot into it” som engelsmannen säger. Titeln har alltså George W. som källa.

Jakten på exotiska miljöer har här fört Cotterill till Thailand  från Laos, där hans tidigare böcker utspelas. Hoppas att han inte övergivit Laos för gott!

Huvudperson  är Jimm Juree, kriminalreporter som känt sig tvungen att följa med familjen till den södra delen av landet, som fortfarande är ganska opåverkat av massturismen.

Colin CotterillUnder en brunnsgrävning stöter man på en gömd  bil  med två skelett och en hatt. Hur har de hamnat där? Vem är de? Varifrån kommer bilen?  Jimm ser möjligheten att använda sina yrkeskunskaper, får kontakt med en polis och de lyckas få svar på frågorna.

Persongalleriet är  roande, vi  möter  många vad Hjalmar Bergman  kallar ”krumelurer”,

Varför kartan finns med  undrar jag. Det står visserligen att den inte är skalenlig.Mig tycks den rörig, gör mig mest förvirrad.

Miljö- och personskildringen  kommer i första hand, själva deckarintrigen i  andra.Trots det är boken läsvärd, underhållande och lättläst

BENGT  HEURLIN

Författarens webbplats: http://www.colincotterill.com/

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22