KÄRLEK, MORD OCH POESI

Mar 5th, 2009 | By | Category: 2009-1, Recension

Omslag till Kärlek, mord och poesi

Av Helena Sigander
LL-förlaget 2009

I LL-förlagets relativt nya bokserie Kärlekskiosken har Helena Sigander kommit med boken Kärlek, mord och poesi. Det är en välkänd kärleks- och mordhistoria som turneras väl av författaren, med den lite speciella humor som är hennes signum.

Det börjar med ett mord på en ung sjuksköterska, som polisen tror är självmord och där läsaren snabbt gissar vem förövaren är. Naturligtvis gissar man fel och sympatiserar med förtidspensionerade Bettan som börjar undersöka saken på egen hand när inte den i övrigt positivt skildrade äldre polisen vill anamma hennes tvivel.

Lite mer fart blir det på polismyndigheten när ytterligare en ung sköterska hittas död.

Den stillsamma Bettan finner snart att det har sina risker att vara privatspanare, men dessutom märker hon att de gamla hormonerna inte har dött helt och hållet.

Helena Sigander

Upplösningen på mordgåtorna är kanske inte det mest thrillerartade även om det lutar åt det hållet. Däremot finns ett inslag av fars i slutscenerna – och till sist får man till och med ett drag av tragik i alltsammans.

I övrigt är boken författad och redigerad enligt LL-förlagets vanliga mall. Den är tänkt för en publik som inte är redo för vanlig skönlitteratur och som sådan är den helt utmärkt.

JAN NYGREN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22