KAOS HÄMND

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Tredje boken i serien Draksommar
Av Margaret Weis & Tracy Hickman
Dragons of Summer Flame 1995
Översatt av Lena Jonsson
Wahlströms Fantasy 2004

Författarparets första böcker kom ut på svenska hos Bonniers i slutet av 1990-talet och har nu flyttat från centrala Stockholm till Kungsholmen. Som alltid när det är Margaret Weis och Tracy Hickman som författat hittar man namn som man tvingas traggla sig igenom för att alls kunna uttala dem. Vad sägs om Khurantigoceatieti? Inte är det Åmål precis.

Gudafadern (nej, inte Marlon Brando) Kaos botar världen med Harmageddons alla fasor, men den mäktige trolldomsmästaren Raistlin ställer upp som förgrundsfigur i motståndet. Det är ett anslag som heter duga och det fortsätter i samma stil. Det är omöjligt att läsa boken snabbt, men ger man sig attan på att hänga med bland alla namn och detaljer så fastnar man lätt. Det som verkar plotter från början har en mening längre fram. Man blir riktigt fascinerad av denna historia som ligger så långt från verkligheten som tänkas kan.

BENGT NILSSON

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22