KAMOUFLAGE

Sep 3rd, 2009 | By | Category: 2000-4, Recension

Av Peter Buggert
Forum 2000

Författaren har tidigare utkommit med ett par rejält blodiga technothrillers under pseudonymen Carl-Johan Brenner (Missilen hos Boströms och Farsot på Forum) och då visat sig starkt proisraelisk. Huvudperson är som tidigare den märklige svenske forskaren Johan Adler som är en mycket kunnig man. I denna roman har två israeliska stridflygplan angripits av missiler vid Golanhöjderna och störtat utan att radarn kan förklara varifrån angreppet kommit och nästan samtidigt angriper oidentifierat flyg ett amerikanskt hangarfartyg utanför Irans kust.

Buggert beskriver en spegelvärld där svensk militär samarbetar med både CIA och den israeliska spionorganisationen Mossad för att ta reda på vad den okände fienden egentligen vill. Mest stöter man på kamouflerande rökridåer, fram till att ett uppslag leder mot en världsomspännande sammansvärjning som tycks ha sitt ursprung i den tyskvänliga Vichyregeringen i Frankrike under andra världskriget.

Det blir förvisso spännande. Och väldigt macho.

BARBRO LINDBORG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22