KAMELKLUBBEN

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av David Baldacci
The Camel Club 2005
Översatt av David Nessle
Bra Böcker 2006

David Baldacci har under de senaste åren kommit att bli en av mina stora favoriter och jag har väntat med spänning på varje ny thriller från hans hand. Här kommer garanterat en av hans bästa, om inte rentav den bästa.

Kamelklubben är en kvartett så kallade konspirationsteoretiker, som har sin hemvist i närheten av Vita Huset i Washington DC. De verkar harmlösa, men visar sig ha enorma kunskaper om allt vad gäller konspirationer i USA. Deras stora mål är att ta reda på vad det egentligen är som händer i deras älskade fosterland.

En av männen, ledaren, är Oliver Stone (välkänd från en stor händelse som skakade USA i sina grundvalar några år tidigare). Han har ett mycket dunkelt förflutet, men man förstår omgående att han vet enormt mycket och har varit med om stora händelser.

Klubben bevittnar ett mord. Mördarna har insett att dessa vittnen måste försvinna. Klubbens medlemmar agerar dock snabbt och försöker skydda sig. Det visar sig att det hela sträcker sig in i Vita Huset med globala anknytningar. Tillsammans med en man ur Secret Service, som hjälper dem, inser de snart att de kommit på en plan som är minst sagt djävulsk. Boken är mycket stark och handlar om kampen mellan väst och islam. Det är en högaktuell thriller av högsta klass. För den som inte tidigare läst några av Baldaccis hittills tio thrillers rekommenderar jag också: Absolut makt, Sanningen samt Flykten.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22