KALLDRAG

Sep 18th, 2017 | By | Category: 2017-09 sep, Recension

Omslag till KalldragAv Markus Sköld
Hoi, 2016
ISBN 978-91-7697-006-5, 316 sidor

Therese och John flyttar in i den tomma direktörsvillan vid foten av berget och har sin lilla dotter med sig. John har blivit erbjuden att bli vd för bruksorten Gränshammars stålindustri och Therese, som tröttnat på sitt jobb som ekonom, ser en möjlighet att byta riktning i livet …

Markus SköldMen John blir mer och mer upptagen av det nya jobbet och Therese alltmer ensam, samtidigt som det börjar hända alltfler underliga saker i huset och kring gruvan.

Kalldrag är en ryslig historia om utanförskap och besatthet och om krafter som aldrig borde ha släppts lösa.

Den är fängslande och tidvis riktigt spännande. Jag tycker dock att slutet, med den underliga skräckmannen och spökfigurerna, inte passar in i den övriga historien. Den delen var overklig i berättelsen.

Själva historien med John som fått jobbet som chef för Gränshammars Stålindustri verkar inte trovärdig, för där verkar det som om ingen bryr sig om vad han tycker, trots att han är chefen. Dessutom glider han och hustrun ifrån varandra och Johan försvinner ur historien.

Med ovannämnda begränsning är boken emellertid underhållande.

WANJA NORQVIST

Författaren på webben: markusskold.se

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22