KALLARE ÄN IS

Feb 5th, 2020 | By | Category: 2020-02 feb, Recension

Omslag till Kallare än isAv Helena Kubicek Boye
Bokfabriken, 2020
ISBN 9789178350698, inbunden, 304 sidor

Författaren är psykolog och fortsätter att skriva om en sådan. Detta är den tredje boken om Anna Varga som arbetar vid den beryktade rättspsykiatriska kliniken i Säter. Hon har där övergått till öppenvårdspsykiatrin efter alla de dramatiska händelser som har inträffat i de två tidigare böckerna. Allt för att få en lugnare tillvaro, men hon hamnar ändå mitt i händelsernas centrum.

En av hennes unga patienter, Felicia Frost, hittas död och blodig på isen. Har hon blivit mördad eller kan det vara självmord? Sjukhuset måste naturligtvis liksom polisen utreda. Anna startar också en egen liten utredning. Det är ju så hon är. Det har vi lärt oss i tidigare böcker. Lägger näsan i blöt och hamnar i trubbel. Hon pratar med Felicias familj där allt inte verkar stå rätt till.

På isen hittas också en massakrerad varg, trots att vargjakten är inställd. Här förekommer också ett jaktlag där åsikterna om vargarnas vara eller inte vara skiftar.

Annas chef, Miro, är ny i jaktlaget. Trots att han i tidigare böcker har varit allmänt opålitlig är han här den i laget som mest värnar om att göra allt på rätt sätt. Miro har mjuknat.

Annas vän Lina sitter i fängelse men ska få sitt fall omprövat och släppas ut. Lina är nybliven mamma och kan göra allt för sitt barn. Pappan är Miro, som inte vet ett skvatt om det.

Många trådar är det, men de är inte svåra att följa. Helena Kubicek Boye lägger skickligt pusslet fram till upplösningen. Det brister ibland lite i logiken, men i det stora hela är det underhållande och spännande.

NISSE SCHERMAN

Helena Kubicek Boye

Helena Kubicek Boye. Foto Bengt Alm  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22