JUSTINE Raschans hämnd

Jan 10th, 2011 | By | Category: 2011-1 januari, Recension

Omslag till JustineAv Bodil Mårtensson
Tre Böcker 2010

Det är tur att vi inte har lika många drottningar i Sverige som vi har deckardrottningar. Jag gick igenom de senaste årens kommentarer om kvinnliga spänningsförfattare och fann att vi har gamla, relativt aktuella och nya deckardrottningar. Totalt närmare tjugo stycken. Om detta har med kvantitet eller kvalitet att göra får läsaren själv avgöra.

Så här står det på baksidan av boken: ”Justine tryckte blixtsnabbt upp mannen mot väggen och kopplade ett våldsamt, dödligt grepp under hans käkben. Fingrarna klämde skoningslöst åt vid stora halspulsådern. Skräckslagen flämtade han efter luft.”

Bodil MårtenssonDet här låter som en klassisk thriller som du snabbt läser igenom. Men det stämmer inte. I vart fall inte för mig. Varför tycker jag att Bodil Mårtensson skriver så tråkigt och att hennes senare böcker är så trista? Är det fel på mig? Kanske, men jag vet att jag inte är ensam om denna uppfattning.

Ni som älskar Bodil Mårtensson må förlåta mig.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22