JUNGFRUDANSEN

Jan 25th, 2008 | By | Category: 2002-4, Recension

Av Stephen Booth
Dancing with the Virgins 2001
Översatt av Carla Wiberg
Minotaur 2002Efter fjolårets Svarta Hunden kommer nu skånska Minotaur med ytterligare en roman av Stephen Booth, med de unga poliserna Ben Cooper och Diane Fry i ledande roller. När den kom ut i England i fjol nominerades den till priset Gold Dagger, som utdelas till årets bästa kriminalroman. Man hittar flera döda kvinnor arrangerade i ett slags dödsdans och Cooper och Fry, som inte alltid håller sams, måste undertrycka sina motsättningar för att lösa brottet.

Booth, född 1952 och bosatt i Nottinghamshire, har varit verksam som journalist i 25 år, bland annat som kriminalreporter. Han är en god och noggrann berättare som har förmågan att få sina miljöer att dofta och människorna att bli trovärdiga. Att det hela sedan blir olidligt spännande här förstås till. Booth sträckläser man, det skev jag redan om hans förra bok, och det omdömet har inte förändrats.

HELENA GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22