JOLANDA DEN TREDJES BOK OM TAROT

Jan 18th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Rosie Björkman (Ill: Hans Arnold)
Fischer & Co 2001

Det är svårt att bestämma sig för i vilket fack den här boken ska placeras. Eftersom det är en undervisningsbok borde den hamna under fakta, men eftersom lärdomen handlar om Tarotkort och dess användning blir det svårare. Spådomar bör hamna i facket för vidskepelse, så det ligger närmast till hands att placera boken under rubriken fantasy.
Rosie Björkman presenterar sig som en av Skandinaviens mest kända häxor och hennes bok vänder sig närmast till människor som intresserar sig för new age, ockultism och andra fenomen som börjar komma till ytan i vår i övrigt avkristnade tid. Om texten, som är väl skriven, är det svårt att ha någon åsikt. Det är intressant att läsa om tarotkortens betydelse för spådomar, men hur bedömer man tro?
Vem recenserar Bibeln, Toran och Koranen – utan andra jämförelser, bäst att säga.
Illustrationerna däremot är lättare för en ateist av alla kategorier att ta till sig. Hans Arnolds manér passar perfekt för den här sortens böcker. Han har ett handlag med det övernaturliga som han i stort sett är ensam om. Och om man tittar noga ser man hans fantastiska detaljsinne och man kan ana glimten i ögat där han sitter med ritstiftet.

KJELL E. GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22