JOGGARNA

Nov 30th, 2012 | By | Category: 2012-11 nov, Recension

Omslag till JoggarnaAv Fredrik Ekelund
Booklund 2012
ISBN: 978-91-86420-94-9, 296 sid

Fredrik Ekelunds femte kriminalroman om inspektörerna Monica Gren och Hjalmar Lindström. Den här gången handlar Ekelunds bok om kärlek mellan män, om kärlek mellan man och kvinna, om kärleken mellan mor och son och kärleken till familjen. Och om prostatabekymmer och dess eventuella påverkan på brist på sexuell kärlek.

Fredrik EkelundVissa delar av beskrivningen av alla dessa kärlekars sensualitet kan jag inte bedöma. Men efter en relativt omständlig inledning skjuter boken fart och Ekelund skapar en intensiv skildring av händelsernas förlopp.

En ung, gudomligt vacker man hittas mördad. Läsaren får följa mördaren och hans sätt att försöka dölja sin medverkan. Hans frus engagemang och så småningom kriminalinspektörernas sakta men säkert inringande av brottslingen.

Det är framför allt Ekelunds språk som attraherar. Språket skapar intresse kring händelserna. Språket återger känslor och handling. Språket fångar läsaren. Och är det som bär upp Fredrik Ekelunds roman.

LENNART HÖGMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22