JESSIKA JUNGS SAKNAD

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Elisabeth Gilek
Wahlström & Widstrand 2006

Elisabeth Gilek är född 1964 och mest känd som manuskriptförfattare till filmer och TV-serier. Hennes skönlitterära debut heter Jessika Jungs saknad och sägs vara den första delen i en trilogi på temat kvinnor och mord. Jessika är förälskad i Johan, väktare på ett säkerhetsföretag, och de har flyttat samman trots att de bara känt varandra kort tid. När Johan hittas mördad på en parkeringsplats i Solna är hon nära att bryta ihop men börjar göra en parallellutredning för att få reda på hur väl hon egentligen kände Johan. Detta för henne alltför nära Stockholms kriminella kretsar och det hon får veta blir ett hot mot henne själv.

Elisabeth Gilek har pennan i sin makt och har skrivit en bok där kvinnor (också de som inte är förälskade) kan känna igen sig. Hon har sagt sig vilja skriva tre berättelser – denna om kvinnan som sörjer sin mördade sambo, om en kvinna som hittas mördad och om en kvinna som mördat. Jessika Jungs saknad har sådan must att jag med iver väntar på de två följande.

LENA JEPPSSON  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22