Janssons åttonde roman: Berättelse om manisk moder och en utvisningshotad pojke

Mar 31st, 2008 | By | Category: 2008-2, Recension

Omslag till Pojke försvunnenAnna Jansson debuterade år 2000 med Stum sitter guden. Sedan dess har hon fortsatt att skriva om kriminalinspektör Maria Wern. I åttonde boken Pojke försvunnen (Norstedts 2006, stor-pocket 2007), som utspelas på Gotland, försvinner nioårige Andreas som har en överbeskyddande mamma. Modern tar honom ofta med till vårdcentralen förebärande att han och lillasyster Amanda har diverse åkommor.

Plötsligt är Andreas försvunnen och polisen – där Maria Wern sommarvikarierar, får mycket att göra. En utvisningshotad pojke försvinner nämligen ungefär samtidigt.
Anna Jansson skriver deckare men det är sällan man påträffar riktig action i hennes romaner. Spänningen ligger på flera plan och underligt nog är det inte jakten på försvunna pojkar eller eventuella förövare som blir mest hårresande. Det är flera människor i de drabbades – och Mara Werns – närhet som har masker och fasader som riskerar att spricka.

INGER STRANDBERG

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22