JÄGAREN

Oct 19th, 2017 | By | Category: 2017-10 okt, Recension

Omslag till JägarenAv Kamilla Oresvärd
Bokfabriken, 2017
ISBN 9789146295465, inbunden, 313 sidor

Kamilla Oresvärd tillhör de bättre och mest pålitliga av deckarförfattarna som skriver polisromaner med familjerelaterade inslag och parallellhistorier.

Hennes kriminalkommissarie Stina Seger mår inte så bra vilket får återverkningar på hennes utredare. Även i hennes grupp med poliser finns det personer vars bevekelsegrunder inte alltid är ärliga. Jag tror säkert att vi kommer att få följa dem i fortsatta böcker. Intressant.

Julia kommer hem från ett nattklubbsbesök och hittar sin syster våldsamt och brutalt mördad på köksgolvet. Stina och hennes poliskamrater får en svår utredning att arbeta med. Spåren leder till olika män. Eller är de egentligen olika? Vem är det som ständigt gäckar dem. Temat i boken känns lite nytt och spännande.

I en sidointrig söker en man visshet, hämnd och upprättelse för vad som har hänt hans syster för många år sedan. Hon har blivit uppäten av hyenor, men hur har det egentligen gått till.

Intrigen är intressant och kittlande även om författarens upplägg är likt många andra kriminalförfattares. Och när de olika spåren så småningom knyts ihop i en och samma avslutning blir berättelsen alltför abrupt avhuggen.

Kamilla Oresvärd har bra karaktärer som hon försätter i intressanta sammanhang. Mer av det vill vi ha och mer av det kommer det säkert att bli.

NISSE SCHERMAN

Kamilla Oresvärd

Kamilla Oresvärd. Foto Lisa Jabar

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22