JAG VET ATT DU ÄR ENSAM

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Bodil Mårtensson
Tre Böcker 2004

Denna thriller innehåller 317 sidor med spänning från början till slut. Bodil Mårtensson har med sitt rappa språk åstadkommit en helt fantastisk bok. Handlingen går hela tiden framåt, inga dödperioder här inte. Det vill säga, inte hos läsaren, men väl för offren.

Thrillern, eller kanske deckaren, påminde mig lite från början om en skräckfilm som jag såg för många år sedan: Rösten inifrån. Men där tar onekligen jämförelserna slut. Jag vet att du är ensam, är en betydligt mer sammansatt, otäck berättelse.

Gestalterna är mycket bra beskrivna. Kriminalkommissarie Joakim Hill vid Hälsingborgspolisen framträder tydligt med sina gamla Clintanrullar. Och när han verkligen behöver avreagera sig, känns det helt naturligt att han ger sig i kast med urspårning, med sin Märklinanläggning.

Det märks att författaren verkligen gjort ordentlig research, om det hon skrivit. Jag, som inte vet så mycket om polisarbete och kriminalteknikernas undersökningsmetoder, sväljer med hull och hår allt detta. Som till exempel, CNA-metoden, alltså limgasning. Och Bluestar-metoden. Jag tror på författaren.

Jag vill inte avslöja mer om boken. Uppmanar bara, läs den.

EWA WIKLANDER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22