JAG SER DIG

Jul 29th, 2019 | By | Category: 2019-07 juli, Recension

Omslag till Jag ser digAv Mari Jungstedt
Albert Bonniers Förlag, 2019
ISBN 9789100173487, inbunden, 300 sidor

Aktningsvärda femton titlar har Mari Jungstedt åstadkommit med årets bok inräknad i Knutasserien. Minst en till blir det. Den familjerelaterade cliffhanger hon levererar mot slutet skulle hennes fans inte tillåta bli oavslutad.

Dessa fans är många. Anders Knutas och Karin Jacobsens öden engagerar en stor läsekrets, allra helst numera när de är ett par. Det märks också vid läsning. Mari Jungstedt lägger mest kraft på deras liv, problem och glädjeämnen.

Naturligtvis finns här också en kriminalhistoria. En tämligen hemsk sådan inledningsvis. Juridikstuderanden Frida åker med tre kurskamrater till Lilla Karlsö i september. De är ensamma på ön. Upplagt för mystik med andra ord.

Det blir en mardröm. Frida vaknar upp och finner sina kamrater döda. Hur har de avlidit? Mördade? Anders och Karin får ett av sina svåraste fall att arbeta med.

Mari Jungstedt är skicklig på att lägga ut ledtrådar. Falska som riktiga. På det viset får hon läsaren att misstänka än den ena än den andra. Jag hade ändå turen att ”gissa” rätt.

Att skriva så många böcker med återkommande karaktärer ger absolut författaren rutin och säkerhet. Hon ger läsarna vad de efterfrågar. En lagom spännande historia, som kryddas med huvudpersonernas vardagsproblem.

Det gör också att läsarna inte blir överraskade. Men frågan är – vill Knutas och Karinföljarna bli det?

NISSE SCHERMAN

Mari Jungstedt

Mari Jungstedt. Foto Anna-Lena Ahlström

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22