IRRBLOSS

Dec 5th, 2020 | By | Category: 2020-12 dec, Recension

Omslag till IrrblossAv Elly Griffiths
The Lantern men, 2020
Översättning Carla Wiberg
Forum, 2020
ISBN 978-91-37-15684-2, inbunden, 309 sidor

Dr Ruth Galloway och hennes närmaste är några av mina favoritpersoner bland de engelska deckarna. Nu är vi framme vid den tolfte boken och Ruth har lämnat sin kära stuga i Norfolks sankmarker för en fin tjänst på college i Cambridge. Men naturligtvis blir hon ändå indragen i ett fall som hennes dotters far, överkommissarie Harry Nelson och hans team arbetar med, en dömd mördare som misstänks ha mördat ytterligare unga kvinnor. Och han berättar var de ska gräva, men bara om Ruth sköter det.

Poliserna är övertygade om att mannen är skyldig till minst fyra mord, men så hittas ytterligare en ung kvinna mördad. Och, en annan av det stående persongalleriet, druiden Cathbad tror inte att mannen är skyldig.

Det är i vanlig ordning välskrivet, spännande, lite action på slutet men framför allt: relationerna mellan de inblandade. Vi har fått följa förhållandet mellan Ruth och Harry (som ju är gift och har fler barn) i hela bokserien. Nu är Ruth tillsammans med en akademikerkollega, amerikanen Frank. Men hur ska det gå för dem?

Alla ni som följt Ruth och company, missa inte denna del. Och det kommer fler.

LEIF-RUNE STRANDELL

Elly Griffiths

Elly Griffiths. Foto Sara Reeve

Taggar: , , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22