INTE NU IGEN!

Mar 11th, 2010 | By | Category: 2005-2, Recension

Av Lars-Gunnar Blom
Röda Hjärtat 2005

Boken har förmodligen årets färggladaste naivistiska omslag och inlagan består av en mycket lång och snårig berättelse som mestadels utspelar sig i Halmstad. I denna stad finns en från danska Helsingør importerad kriminalchef som dyker upp i handlingen. Han är sympatisk. Bloms egenförfattade baksida säger att författaren spås stora framgångar och att han kanske är en blivande Augustprisvinnare och Nobelpristagare. För att komma så långt (vilket förvisso kan ta tid) bör nog Blom lära sig något om bokfabrikation – hur man gör en text läsbar med hjälp av layout, stilval med mera. För att inte tala om finessen med att stryka i det skrivna.

Förlaget Röda Hjärtat tycker att man ska läsa, glädjas och ha mycket nöje. På sätt och vis får man mycket av den varan om man råkar vara predestinerad för skadeglädje. Det här känns som att jag skrivit en elak recension vilket inte alls är avsikten. Men Blom borde ha låtit folk läsa manuskriptet innan han kostade på en tryckning.

LENNART BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22