INTE ETT ORD

Feb 5th, 2020 | By | Category: 2020-02 feb, Recension

Omslag till Inte ett ordAv Harlan Coben
Run Away, 2018
Översätting Svante Skoglund
Bookmark, 2019
ISBN 978-91-89007-43-7, inbunden, 379 sidor

Harlan Coben skriver thrillers med mycket dialog, och full fart framåt i handlingen.

Ingredienser i denna är en försvunnen dotter, knark, spridda mord och en religiös sekt. Han får ihop alltsammans på slutet.

En framgångsrik familj, ekonomisk rådgivare och läkare, med tre barn varav äldsta dottern försvunnit och blivit knarkare. Mamma doktorn har gett upp och tycker att de inte kan göra mer förrän dottern själv vill ha hjälp, men pappa har inte gett upp. Så han lyckas hitta dottern i en park, börjar prata med henne när hennes pojkvän kommer och stoppar kontakten. Pappa klipper till, folk ingriper, polis koppla in. Men offret försvinner så något mer blir det inte. Men lite senare kommer polisen tillbaka, för killen har hittats mördad och naturligtvis blir pappan misstänkt. Far och mor ger sig då ut för att försöka hitta dottern.

Det är en ganska konstruerad intrig, men händelserna staplas snabbt och man behöver inte tro på alla detaljer för att vilja veta hur de många olika delarna hänger ihop. Snabbläst action, lätt fyrkantiga personer men som thrillerunderhållning godkänd.

LEIF-RUNE STRANDELL

Harlan Coben

Harlan Coben. Foto Claudio Marinesco

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22