INSECURITY

Dec 28th, 2008 | By | Category: 1998-4, Recension

by Matthew Lynn
Arrow Pocket 1998

Detta den tredje thrillern av samme författare – för mig hans första, som jag läst med nöje och ser fram emot flera. Själva bokens titel talar med all önskvärd tydlighet om vad som kan hända vilken anställd som helst, något som också har drabbat författaren ifråga, nämligen osäkerheten i det arbete man för tillfället har, osäkerheten om man ska få behålla det eller få sparken helt plötsligt för något som inte faller ens chef på läppen.
Detta har författaren omsatt i en spännande thriller där huvudpersonen, Jack Borrodin, efter två års kommendering i Bangkok finner sig helt plötsligt vara ”specialassistent” till sin chef på läkemedelsföretaget KIZOG, något som han till en början känner sig något smickrad av, men som senare får honom aningen misstänksam av olika anledningar.
Tillsammans med en amerikansk forskare, Tara Ling, som arbetar med att få fram ett vaccin mot spetälska, börjar han förstå att det är något skumt med företaget de arbetar på. Vad detta är kan de inte sätta fingret på, men något är inte vad det ser ut att vara.
När sedan företaget har stora planer på att köpa in ett annat jätteföretag i läkemedelsbranschen börjar de båda förstå att de endast utgör två viktiga schackpjäser i ett miljondollarspel där deras liv inte är värt någonting.

IWAN MORELIUS

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22