INGREPPET

Jul 26th, 2013 | By | Category: 2013-07 juli, Recension

Omslag till IngreppetAv Peter Winai
Win Books, 2013
ISBN 9789198102604, häftad, 226 sidor

Ingreppet är en i allra högsta grad politisk thriller. Svensk nedrustning gör att försvarsindustrin sviktar och utvecklingen av nya vapen avstannar. Då kliver det hemliga brödraskapet in. De vill stoppa utvecklingen. De gör det genom att attackera Rosenbad och kasta skulden på islamistiska terrorister.

Bokens huvudperson är Maria Holm. Hon blir av en tillfällighet vittne till dådet, men är en av de få som överlever. Men har hon sett för mycket? Inga vittnen får finnas. Hon blir därför ett jagat villebråd. Är det bara brödraskapet som är ute efter henne, och vem kan hon egentligen lita på?

Peter WinaiPersongalleriet innehåller några få goda människor, men desto fler mycket onda och beräknande personer. Våldsdåd i form av avrättningar är det naturliga sättet att lösa ett problem.

Peter Winai har stor erfarenhet från uppdrag i utlandet och använder dem väl i sin debutroman. Han vet vad han skriver om i form av politiska intriger men personteckningarna däremot saknar djupare gestaltningar. Detsamma gäller för miljöerna. Han kan dem men förmår inte riktigt måla dem.

Som spänningsroman är denna bok mer än godkänd och Winais författarskap kan bara utvecklas till det bättre.

NISSE SCHERMAN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22