INGET LJUS I TUNNELN

Mar 12th, 2010 | By | Category: 2005-1, Recension

Av Marianne Peltomaa
Schildts Förlag 2004

Det här är Marianne Peltomaas första kriminalroman. Hon måste ha gjort ordentlig research. Dessutom har hon lärt sig hur polisen arbetar när de utreder mordfall.

Handlingen är förlagd till centrala Helsingfors. Det är i början av augusti och Finland verkar ha fått något av en indiansommar. En ung kvinna hittas mördad. Det andra offret, strypt på samma sätt, med ett hundkoppel är en medelålders kvinna. Den tredje som mördats på likadant vis är ung. Mördaren har tagit med sig offrens skor.

Kommissarie Heimo Partanen för tillsammans med sin medhjälpare, äldre kriminalkonstapel Vera Gröhn en kamp mot klockan. Är det en seriemördare som samlar på skor som troféer? Och dessutom varvar offren med en ung och en gammal?

Det är en spännande kriminalroman, fast jag föredrar helst att inte veta vem förövaren är förrän i upplösningen av boken. Tyvärr tar läsaren på ett tidigt stadium en fingervisning om mördaren är. Men jag kan ändå rekommendera den varmt. Det kanske är så att jag läste in något mellan raderna av mördarens monolog.

EWA WIKLANDER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22