INGEN KOMMER TILL PARADISET

Aug 24th, 2009 | By | Category: 2009-4, Recension

Omslag till Ingen kommer till paradiset

Av Michael Gimre
Bokpro 2008

Fredrik, en medelålders fastighetsmäklare, ska sälja ett hus som tillhört Henning Persson. Henning är en man som mystiskt försvunnit och nu har han varit borta så länge att huset kan säljas. När Fredrik ska besiktiga huset träffar han Helena, en frilansande journalist, och intresse uppstår för såväl Hennings öde som för Helena.

Den ena delen av boken handlar om sökandet efter vem Henning var som person och hur kommer det sig att ingen vet vart han tagit vägen. Den andra delen i boken handlar om Fredriks liv och hans kraschade äktenskap och relationen till tonårsbarnen och hans relation till Helena. Ingen kommer till paradiset utspelar sig i och runt Kristianstad och som läsare får man en del inblickar i en fastighetsmäklares vardag.

Michael Gimre

Det är ett alldagligt och trevligt scenario som beskrivs i boken och trots att jag får sympatier för Fredrik, som verkar vara en rent igenom god och bra människa, så räcker det inte till.

Det är svårt att veta om detta är en mysig kärleksroman eller en trevlig deckare. Dessutom hade boken verkligen vunnit på om någon med språkkänsla granskat boken och rättat till en hel del onödiga och felaktiga skrivningar. Men inte ens det hade räddat boken och den får på en femgradig skala två i betyg.

LOTTA MAGNUSSON

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22