INGEN ÅTERVÄNDO

Sep 19th, 2009 | By | Category: 1995-3, Recension

Av Joy Fielding
Tell Me No Secrets 1993
Översatt av Gertrud Hemmel
Bonniers 1995

Domstolsmiljön har fått ett uppsving i deckargenren, inte minst tack vare Scott Turows fascinerande romaner. Joy Fielding spelar knappast i samma serie, men hennes ”Ingen återvändo” har en inte oäven intrig och ett hyggligt mått av spänning.

Jess Koster, distriktsåklagare i Chicago, är en splittrad person – mycket säker och slipad i rättssalen, totalt oberäknelig i sitt privatliv som mest liknar ett gungfly av förolämpningar, skuldkänslor och obearbetade sorger.

Koster vet att någon är ute efter henne och siktar in sig på en misstänkt våldtäktsman som hon försöker få inför rätta, Hon är också omgiven av en mansgris till kollega, en svåger som hon avskyr, en ex-make som lite för ofta finns till hands och en ny kärlek som är förtegen om sitt förflutna.

Någon av dessa är en ond människa. Läsaren anar vem före stackars Koster, trots alla hennes blixtrande begåvade pläderingar i rättssalen.

Utmärkt översättning men en oförlåtligt platt titel.

KERSTIN MATZ  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22