INGA FLER INSATSER

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Philip Johnsson och Lennart Lauenstein
Tre Böcker 2004

Om statens dubbelmoral och politiskt rävspel har Philip Johnsson och Lennart Lauenstein skrivit i denna kriminalroman. Boken börjar med ett persongalleri, som min ungdoms deckardrottning, Maria Lang, alltid brukade presentera för sina läsare. Det var ett roligt igenkännande.

Jag har fått lära mig en hel del om kasinospel, bland annat att maxinsatsen är satt till sjuttiofemtusen kronor, per spel. Något att tänka på för mig när jag nästa gång lägger mina marker på roulettbordet.

Staten lockar människor till spel genom att göra spelen mer attraktiva, och samtidigt avsätter staten stora summor till forskning och rehabilitering för dem som drabbats av spelberoendet.

I boken skildras också lite om SÄPO och om hur de bortförklarar sina misslyckanden med, att det inte hade funnits någon hotbild. De orden har SÄPO yttrat förut. För mig, som inte är insatt i språket i maktens korridorer, kändes dock dialogerna mellan statsministern, justitieministern och chefen för SÄPO, lite väl överdrivna, och inte helt naturliga.

Sammantaget är Inga fler insatser, en väl läsvärd berättelse med sina ingredienser av dödsynderna, hat, girighet och avund, men även kärlek finns med i boken.

EWA WIKLANDER  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22