IDEALISTEN

Nov 28th, 2010 | By | Category: 2010-4, Recension

Talboksomslag till IdealistenAv Thomas Bodström
Uppläst av Ola Rapace (8 CD, cirka 9,5 tim)
Norstedts Audio 2009

Denne anmälare hade tänkt att han skulle ha ett mer förlåtande sinnelag sedan författaren lagt en ocean mellan oss och dessutom tagit time out från politiken och vägrat bli partiledare. Det gick hyfsat rätt länge trots författaren/försvarsadvokaten lustmördar politiker, åklagare, GW Persson och några till, tycks förfäras över människors snedsprång men lyckas få sin huvudperson att ångra sig lagom till slutmeningen.

Thomas BodströmDet är inte illa skrivet, få deckarförfattare skriver riktigt illa nu för tiden.

Efter ett par spektakulära mord, där den initialt misstänkte är Sverigedemokrat på högerkanten, blir de båda huvudpersonerna kidnappade men räddar sig i sista sekunden från en våt och kall död.

Sen gör författaren kardinalfelet att undanhålla läsaren de ledtrådar som gör att den kvinnliga polisen i ett debattprogram i TV kan berätta hur allt gått till. I England fanns bland författare ett straffsystem för den som besudlade genren på detta sätt. Tur för Bodström att han befinner sig i USA.

Den som kommer lindrigast undan är uppläsaren Ola Rapace, fast jag tyckte mig höra att inte ens han var alltför imponerad.

KJELL E. GENBERG

Ola Rapace

Uppläsare Ola Rapace

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22