I ORÄTTA HÄNDER

Sep 5th, 2009 | By | Category: 2002-3, Recension

Av Ann-Charlotte Hensher
Wahlström & Widstrand 2002

Ulrika Ståhl (bra namn förstår man efter att ha börjat i boken) är på väg till Uppsala. Hon gott om tid men väl nere i garaget märker hon att hennes bil vandaliserats. Men hon kommer iväg med tåg och kan gå igenom fallet med bonden som köpt en duschkabin till sina kor. Leverantören har lurat honom och han är arg som ett ryssbi. Efter vidare trassel kommer hon till rätten i tid.

Ett annat mål om en påstådd våldtäkt tar på krafterna men när inte målsägaren infinner sig får hon i stället en inbjudan till Bryssel där en advokatkollega har rasat ihop då hennes man skjutits. Ingen fattar anledningen till dådet. Ulrika trivs med det hetsiga tempot i EU-metropolen, hon njuter av Bryssels vackra hus och trädgårdar, även om det regnar för det mesta.

Den mördade hade arbetat inom EU-kommissionen med bistånds som huvuduppgift . Hade han funnit oegentligheter på det egna kontoret? Allt tyder på det. Pengar hade bytt ägare och bank. Stora pengar.

Ännu ett mord på en EU-tjänsteman visade klart att här i EU:s hjärta fanns det de som tänkt sig leva flott på det gemensammas pengar. Ulrika hamnar i intresse konflikter och får smaka på den sura delen av EU-kakan.

Ann-Charlotte Hensher vet vad hon skriver om och har gjort en spännande intrig som kan kännas skrämmande om den innehåller sanning.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22