I MELLANLANDET

Oct 13th, 2017 | By | Category: 2017-10 okt, Recension

Omslag till I mellanlandetAv Åsa Uddh
Illustrerad av Silvy Strand
Storge Förlag, 2017
ISBN 978-91-88453-10-5,  55 sidor

En rikt och vackert illustrerad ungdomsbok om sorgen efter en syster. Albin, sju år, drar sig undan världen och hamnar i Mellanlandet, där den alltid solbelysta skogen är grönare och skönare än alla andra skogar och fåglarna sjunger extra hoppingivande. Där blir han vän pysslingen Knorp, som tycks kunna ställa allt till rätta.

Åsa UddhKnorp följer med när Albin lämnar Mellanlandet för skolans skull. Där får han också en vän i den till Visby nyinflyttade Maria och de går på upptäcktsfärd tillsammans.  Naturligtvis ska det finnas spänningsinslag i en saga som denna. Det blir riktigt kusligt när det unga paret råkar bli inlåst i ett museum där de börjar höra saker som nästan skrämmer livet ur dem.

En bok som kan tänkas introducera Dasts kommande läsare till spännings- och underhållningslitteraturen.

Åsa Uddh är uppvuxen i Hälsingland men är bosatt i Visby sedan 35 år. Hon har största delen av sitt yrkesliv arbetat på olika förskolor på fastlandet och i Visby. Genom sitt yrke och närstående barn har hon lärt sig hur dessa mindre människor tänker och fungerar. I Mellanlandet är hennes debutbok.

ÅSA PETTERSSON

 

Taggar: , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22