I DE LUGNASTE VATTEN

Feb 4th, 2008 | By | Category: 2001-1, Recension

Av Stuart Harrison
Still Water 2000
Översatt av Ann Björkhem
Forum 2000

Förra året rekommenderade vi Stuarts debut som hade titeln Snöfalken. Vi kan göra samma sak i år med denna andra thriller som utspelas i kusttrakterna av Maine. En fiskare försvinner, någon har hört ett skott natten då han försvann. Men ingen kropp kan hittas.

Ella Young är en ung kvinnlig fiskare, som inte enbart har det emot sig att hon är en kvinnlig fiskare, hon är dessutom vacker och ensamstående. En advokat, Matt Jones, tar sig an Ella när hon indirekt anklagas för detta försvinnande. Hon har både motiv och tillfälle och när hon blir förhörd förstår alla att hon undanhåller något. Detta gör henne ännu mer misstänkt.

Matt är kär i Ella, vilket komplicerar allt ytterligare och han för svårt att riktigt tro på vad Ella säger särskilt efter att han fått reda på att hon tillsammans med en annan kvinna, en rik, kvinnlig sommargäst, delar en hemlighet.

En stark roman som har många pusselbitar och flera hemligheter som får sin logiska och överraskande upplösning när advokaten Matt Jones äntligen förstår eller anar allt.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22