HOTELLDIREKTÖREN UTAN MINNE

Aug 19th, 2021 | By | Category: 2021-08 aug, Recension

Omslag till Hotelldirektören utan minneAv Rose Tillberg Mattsson
Visto förlag, 2021
ISBN 978-91-7885-379-3, mjuka pärmar, 313 sidor

Detta ska vara den sista delen i trilogin som löst bygger på författarens farmors liv (även om det mesta av dramatiken är författarens egna idéer).

Serien började med Hotelldirektören 2017 och följdes 2019 av Hotelldirektören är tillbaka.

Jag har inte läst de tidigare, som uppskattats av mina kolleger, och alldeles nödvändigt är det inte, men jag vill gärna rekommendera det.

Först ska sägas att detta inte är en bladvändare, men denna gång är det i positiv mening. Berättelsen får ta tid, mycket rör vad de olika personerna tänker och gör.

Det är fortfarande 1960-tal, 1964, och inledningen är dramatisk. Huvudpersonen, hotellägaren Bebe, ligger på sjukhus efter att på egen hand försökt få till en abort, som lyckats men nästan till priset av hennes eget liv. Då var aborter olagliga, men läkaren lyckas styra runt detta. Men poliser är ändå inblandade, inte minst den amerikanska, för även tidigare har Bebe agerat i lagens utkant.

Men grundberättelsen är familjerelationer, försvunna fäder och minnen som kommer tillbaka.

Mycket 60-talsmiljö och -känsla. En romanserie med feelgood, feelbad, och med personer som inte är entydigt goda eller dåliga utan verkligt komplexa.

LEIF-RUNE STRANDELL

Rose Tillberg Mattsson

Rose Tillberg Mattsson. Foto Jini Sofia

Taggar: , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22