HORISONTDRAGNING

Mar 19th, 2010 | By | Category: 2003-4, Recension

Av Ove Allansson
Prisma 2003

DAST-medarbetaren Ove Allansson vilar inte på lagrarna trots priser och utmärkelser (den senaste utmärkelsen var 2003:s Ivar Lo-pris) utan fortsätter att publicera intressanta och tänkvärda texter. Horisontdragning är en samling reseberättelser och iakttagelser från världens alla hörn med kommunikationer som minsta gemensamma nämnare. Överallt där han dragit fram ensam eller tillsammans med Ia – kommenterar han arbetarbefolkningens villkor, sociala och politiska, påpekar orättvisor, men aktar sig för att vara påstridig.

Som barn i Västergötland lärde sig Ove vikten av att kunna resa, först på den tidens järnväg som var den stora banan mot friheten, sedan som yrkesarbetande sjöman och fri skribent. Han har ögon att se med, hjärna att tänka med och förmågan att sammanfoga allt till njutbar text. Och få det han skriver att trots lugnet bli spännande som en thriller.

KJELL E. GENBERG  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22