HOLOLAND

Nov 29th, 2012 | By | Category: 2012-11 nov, Recension

Omslag till HololandAv Erik Ivar Holola
Zenzat 2012
ISBN 9789197612791, Häftad, 136 sidor

Denna novellsamling innehåller en nyskriven och tio som tidigare är  publicerade i novellpublikationen CDM. Erik Ivar Holola är pseudonym för – ja, gissa kan man, men jag vet inte. Däremot finns det en inledande intervju med honom i denna bok, så det är i alla fall någon som vet.

Novellerna hänger ihop, vilket gör att detta kanske snarare är en kortroman. Hololand är skådeplatsen, var den ligger är oklart, likaså är det oklart när allt detta tilldrar sig. Med all sannolikhet är det någon gång i framtiden, oklart hur långt fram.

Mycket är oklart, men det är säkert avsikten. Novellerna är skrivna med extremt gott humör. Författaren använder ett frustande och sprudlande språk med många nya ord som man oftast förstår vad de betyder. Han vränger på ord och namn så att man blir alldeles konfys, men allt är gjort med fantasi, finurlighet och humor. Många figurer har närbesläktade namn med kända personer, det kan bara inte vara en tillfällighet.

Holola lyckas med att göra mig fnissande förvirrad, sådant som annars bara champagne kan göra med mig.

NISSE SCHERMAN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22