HJÄRTSLAG

Mar 14th, 2010 | By | Category: 2004-3, Recension

Av Karin Slaughter
Kisscut 2002
Översatt av Karin Andrae
Prisma 2004

Häromåret kom Blindbock av Karin från Georgia, USA. Den hamnade på bestsellerlistorna och nominerades bl.a. till Memorial Dagger-priset. Slaughter är duktig på att beskriva trauman som bottnar i ondska och det har hon fortsatt med även i Hjärtslag, där rättsmedicinare Sara Linton och polischefen Jeffrey Tolliver försöker reparera sin relation efter att Sara kidnappats och utsatts för övergrepp. Mitt i allt detta hittar man ett lemlästat spädbarn och en tonårsflicka dör tragiskt. Allt visar sig bero på ett svårt fall av pedofili som pågått ganska öppet i den lilla staden Heartsdale.

Utredningen är givetvis spännande att läsa om men ännu mer Slaughters beskrivning av hur invånarna i småstaden grips av osäkerhet. Vem är egentligen god och vem är ond? Att inte veta vem man måste akta sig för är en hemsk känsla och den lyckas författaren föra över till läsaren.

LOTTA BRÅDING  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22