HIMLEN ÄR EN PLATS PÅ JORDEN

Jan 17th, 2008 | By | Category: 2001-4, Recension

Av Åke Edwardson
Norstedts 2001

En antal deckare handlar om pedofiler i år. Så också Åke Edwardsons senaste. Polisen i Göteborg blir uppringd av en upprörd mamma som berättar att hennes lille son antagligen råkat ut för en ful gubbe, som man kallade pedofiler när jag var ung. Det kommer in fler anmälningar av liknande slag. En fyraårig pojke förs bort men återfinns lätt skadad.
Erik Winter arbetar med en antal grova våldsbrott och anar att det möjligen finns ett samband med de många pedofilanmälningarna. Samtliga offer tycks ha blivit slagna med en märkligt föremål.
Kan pedofilen ha något att göra med de grova våldsbrotten? I så fall varför? Slagen har ännu inte varit dödande, men ett av offren blev mycket svårt misshandlad. När Erik Winter efter många förhör anar sambandet försöker han hindra en katastrof. Frågan är dock om han ska hinna eller ej. Det här är inte Åke Edwardsons bästa deckare, men ändå läsvärd.

IWAN MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22