HIDDEN DEPTHS

May 25th, 2011 | By | Category: 2011-5 maj, Recension

Omslag till Hidden depthsAv Ann Cleeves
Pan Books 2004-2010
ISBN: 978-0-330-52303-5, (flera olika utgåvor finns)

Vi som är  vana att förknippa namnet Ann Cleeves med Shetlandsöarna blir förvånade men inte besvikna.

Här befinner vi oss i trakten av Newcastle i sällskap med poliskvinnan Vera Stanhope och hennes medarbetare. Hon är en dam i övre medelåldern, ensamstående , kraftigt överviktig, som tröstar sig med öl och vin, vad som finns hemma.

Ann CleevesPolisen ställs inför ett par mord som har flera likheter, men de ser ingen riktig koppling mellan dem. En tonårspojke hittas mördad i ett badkar, fyllt med blommor. Strax därefter blir en ung kvinna också mördad och upptäcks i en vattenpöl vid havet, delvis täckt av blommor.

Fyra män ingår i en informell fågelskådargrupp och flera av dem har haft kontakt med de döda. Det visar sig också att det finns andra beröringspunkter mellan  personerna: de har gått i samma skola,, bott vid samma gata etc.

Så tar sig den skyldige före att kidnappa den tidigare mördade pojkens yngre syster. Det blir en kamp mot klockan.

Detta är en gammaldags deckare, där polisen trälar på, ingen ny person dyker upp på sista sidorna. Vi får möta mördaren tidigt men han är inte den enda vi misstänker.

Vera ger inte upp utan irriterar de misstänkta i hopp om att den skyldige ska avslöja sig.

På mitt ex. har man klistrat en lapp: ”Soon to Be a Major TV-drama”. Vågar man hoppas att SVT är intresserad?

BENGT HEURLIN

Taggar: ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22