HETTA

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Lee Child
Echo Burning 2001
Översatt av Anders Bellis
B. Wahlströms 2004

Bland senare tiders hårdkokta thrillerförfattare är det väl engelsmannen Child som utmärker sig mest. Hetta är hans femte roman om den förre militärpolisen Jack Reacher – en man som man knappast vill stöta på i en gränd en mörk natt. Han har nära till knytnävarna (om han är på riktigt gott humör, annars kan det bli betydligt värre) och eftersom han är en drifter hamnar han på underliga ställen. Här har han kommit till hålan Echo i Texas där färgade inte har något att säga till om och man har en livsstil som hängt med i drygt hundra år. Och det är inte bara Reachers inneboende hetta som gör sig gällande i boken, temperaturen utomhus stiger till över 40 grader.

Reacher hamnar i ett getingbo med lönnmördare och elaka äkta män i en historia som skulle ha kunnat skrivas av någon av alla vildavästernförfattare som rosade marknaden under kioskböckernas förlovade tid .

Child verkar inte vara ute efter att förändra sina läsare eller den värld de lever i. Här är det snabbfotad underhållning som gäller – och man blir mycket underhållen medan man så snabbt det går läser sig igenom snudd på 400 sidor.

JAN NYGREN  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22