HENNES SISTA BEKÄNNELSE

Mar 12th, 2010 | By | Category: 2005-1, Recension

Av Catherine Sampson
Falling Off Air 2004
Översatt av Per-Ola Nilsson
Wahlström & Widstrand 2004

TV-producenten Robin skall dra för gardinerna i vardagsrummet för att slippa se ovädret som närmar sig. Men hon får se något annat – grannen Paula som faller från sin balkong. Paula Carmichael var parlamentsledamot och som sådan ganska omtyckt. Varför skulle hon vilja begå självmord?

Det visar sig att Paula skrivit dagbok och i den finns antydningar om Robin. Polisen börjar tro att det kan vara mord, och plötsligt befinner sig TV-producenten i fokus. Den brittiska pressen, som aldrig varit känd för diskretion, jagar henne vilt och hennes privatliv är på väg alt slås i spillror.

Kinabaserade journalisten Sampson har lyckats väl med beskrivningen av en kvinna som håller på att förlora kontrollen över sitt liv. Boken har ett rappt och inlevelsefullt språk (skickligt försvenskat av Per-Ola Nilsson) och man har nästan hela tiden en känsla av att författaren skrivit med TV i sikte.

KERSTIN CARLSSON



  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22