HELGONENS NÅDATID

Mar 7th, 2010 | By | Category: 2006-3, Recension

Av Tobias Landström
Ikonoklast 2006

Detta är egentligen en historisk kriminalroman, men placeringen i tid och rum ger den en tydlig fantasyprägel. Året är 721 efter Kristus och en munk hittas mördad i ett avlägset beläget kloster i det östromerska imperiet med en krossad ikonbild bredvid sig. Mordet oroar många, i synnerhet biskopen som skickar sin gamle präst Jasper att undersöka saken – egentligen inte för att hitta mördaren utan för att se om mordet har något att göra med sekten som kallar sig bildstormare.

Landström är väl inläst på sitt område och berättar om en märklig period i religiöst liv och om en plats som betytt mycket i historien. Att han sedan lyckats med att fånga upp och förmedla den spänning som fanns mellan de olika trosriktningarna är en bonus. Själva kriminalgåtan blir intressant i och med att den kopplas ihop med en gycklarskara som förbereder ett helt annat slags skådespel.

PEO LUNDIN

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22