HELA SANNINGEN

Mar 18th, 2022 | By | Category: 2022-03 mars, Recension

Omslag till Hela sanningenAv Cara Hunter
The whole truth, 2021
Översättning Jan Risheden
Louise Bäckelin förlag, 2022
ISBN 978-91-7799-407-7, inbunden, 395 sidor

Detta är en bok i serien med kriminalkommissarie Adam Fawley och hans team i Oxford. För den som inte läst de tidigare böckerna finns i inledningen en sammanfattning av de olika personerna i kåren, det tackar vi för.

Universitetsstaden Oxford har också den drabbats av anklagelser om sexuella övergrepp. Ett sådant ärende kommer här, en student anklagar sin lärare. Det ovanliga är att studenten är man, rugbyspelare, och läraren en mycket framstående och attraktiv kvinna.

Vad hände? Det blir inte så enkelt som det först verkade. Dessutom får polisen annat att göra, en kvinna hittas mördad. Adam Fawley har dessutom egna familjeproblem, hans fru väntar ett efterlängtat barn men oroas också av att det tycks finnas en man som håller koll på henne.
Det blir värre: poliserna som utreder mordet hittar tydliga bevis på att det är Adam Fawley som är mördaren.

Det är inte första gången som en polis i en deckare själv blir misstänkt. Här är det en gåta som utredande polis inte vill lösa för han ogillar kollegan.

Här är det två skilda kriminalfall som får sina lösningar, i båda fallen spännande lösningar.

LEIF-RUNE STRANDELL

Cara Hunter

Cara Hunter. Foto Justine Stoddart

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22