HEAVY METAL MURDER

Jul 25th, 2013 | By | Category: 2013-07 juli, Recension

Omslag till-Heavy-Metal murderAv Lemmy Loot
Kalla Kulor Förlag
ISBN 9789187049224, inb, 173 sidor

Det är inte ofta numera som böcker är under 200 sidor. Det är synd, eftersom många av dagens utgåvor mycket väl kunde ha kortats ner till en mer läsvärd nivå. Lemmy Loot är pseudonym (eller alter ego som han själv säger) för Clive W. Pearce. Han är född i England, men lärde sig det svenska språket under många somrar hos svenska släktingar i Dalarna. Han är advokat i Birmingham och samtidigt hårdrocksmusiker. Här kan man konstatera många spännande kontraster.

En hårdrocksdeckare ska naturligtvis innehålla just hårdrock. Och det gör denna bok med råge. Den tilldrar sig på en hårdrocksfestival. Huvudpersonerna må ha tämligen vanliga civila yrken, men när de kommer till rockfestivalen ska allting vara Metal. Man behöver inte vara såld på den här musiken för att uppskatta boken, men det underlättar nog.

Lemmy LootDet osar rock på varje sida, och varje kapitel inleds med en textrad från någon låt. I det stora hela är det en angenäm pusseldeckare om än i ovanlig miljö. Där finns intressanta karaktärer, där finns ett lagom antal misstänkta och ett lagom antal skumma individer. Även om man får följa en av brottslingarnas förberedelser för dådet så är motiv och medgärningsmän okända.

Rockjournalisten Carl Barfoth har fått ett uppdrag att skriva om hårdrockens själ. Efter att han har intervjuat Johnny Magma, medlem i bandet Desanguinator, blir denne skjuten under en konsert. Polisen får problem. Hela festivalpubliken är ju misstänkt.

Heavy Metal murder är en lovande debut, men ämnet kanske inte räcker till alltför många titlar. Kan han månne skriva om något annat?

NISSE SCHERMAN

Taggar: , , , , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22