HAVETS SAFIRER

Mar 13th, 2010 | By | Category: 2004-4, Recension

Av Nora Roberts
Heart of the Sea (2000)
Översatt av Gunilla Holm
Albert Bonniers Förlag AB 2004

Darcy Gallagher har alltid trott på ödet, gamla legenders mystik och på pengars makt. Drömmen är en rik man som kan ta henne ifrån det träliga arbetet på familjepuben. Äventyr är vad hon anser hon är ämnad för. Trevor Magee kommer till den lilla irländska byn, som dessutom är hans förfaders, för att bygga en teater och för att försöka finna sina irländska rötter. Han vet och känner att hans blod är irländskt.

Mystik har följt med modersmjölken. Hans mor har en särdeles förmåga att berätta, måla för honom om de dalar och berg som dimhölja gömmer sagor och legender. I sitt arbete med teatern möter han de verkligt genuina och sanna irländarna, arbetsföra, ärliga och roliga. Han förälskar sig i platsen och folket och det känns hemma, långt från New Yorks hets och stress.

Mötet med Darcy Gallagher berör honom på ett sätt han aldrig upplevt. Darcy får sig också en ordentlig funderare, hon är inte van att ge efter för någon. Hennes sångröst kan han utnyttja, men inte henne. Han vill få med hela familjen Gallagher, med sin musik, att visa sig, höras. Motståndet ger alltid något.

Mystik genomströmmar Nora Roberts böcker och skapar en särdeles spänning. Materialister göre sig inget besvär, däremot drömmare är välkomna att njuta av hennes romaner.

MARGARETA MORELIUS  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22