HARRY POTTER OCH FÅNGEN FRÅN AZKABAN

Feb 14th, 2008 | By | Category: 2001-2, Recension

Av J . K. Rowling
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Översatt av Lena Fries-Gedin
Tiden 2000

Så har vi mugglare fått fortsätta vår bekantskap med Harry Potter för tredje gången och nu kan man se skymten av en plan i bokserien Den är inte olik femböckerna av Blyton fast här är det en trollkunnig unge som hur huvudrollen. Flera andra ungdomsboksmallar kan också skönjas, så den som hoppas på något omvälvande nytt får vänta ett tag till. Potter är den som tar itu med världens orättvisor, slåss mot elakhet och ondska – men han går inte in i äventyren med frejdigt mod. Han är ofta rädd när han iklädd sina hoptejpade glasögon ställs inför faror. Det är säkert en av de ingredienser som gjort honom så omtyckt.

I den här boken har den ökände massmördaren Sirius Black rymt ur fängelset och verkar vara på väg mot Hogwarts skola. Potter bestämmer sig för att ingripa. Givetvis tar han till sina trollmedel och blir, hackande tänder, nästan lika förvånad varje gång de fungerar. Språket är riktigt bra – bättre på svenska än på engelska får jag för mig efter att ha snabbläst en brittisk utgåva. Faktiskt inköpt nära Kings Cross, varifrån man kan ta tåget till Hogwarts.

HELENA GENBERG

Taggar:

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22