HARDBALL

Feb 16th, 2010 | By | Category: 2010-1, Recension

Omslag till HardballAv Sara Paretsky
Hodder & Stoughton 2009

För ett par år sedan övergav Sara Paretsky  både Chcago och V. I. Warshawski för at skriva Bleeding Kansas, en roman som visserligen innehåller en del brottslighet men inte är en deckare.

I Hardball är hon tillbaka i Chicago och V I blir kontaktad av ett par äldre färgade systrar. De vill veta vad som hände deras son och systerson som försvann i samband med en av Martin Luther Kings marscher.

Sara ParetskySom så ofta dyker också en av V I:s släktingar upp, en kusin som är dotter till hennes yngste farbror. Han och familjen bor i Kansas City, där han är en välbeställd affärsman. Kusinen ska arbeta som volontär i en valkampanj.

V I inser snart att de hon talar med antingen ljuger eller bara berättar delar av vad de vet. De svarta litar inte på henne och de vita har intresse av att dölja sanningen. V I får också veta saker som får henne att tvivla på sin pappas hederlighet.

När V I till slut lyckas sanningen eller sanningarna orsakar detta en mindre katstrof för många av de inblandade.

BENGT HEURLIN

Taggar: , ,

  Relaterade poster:
Fatal error: Call to undefined function wp_related_posts() in /home/dastnu/public_html/wp-content/themes/branfordmagazine/single.php on line 22